Música en família

foto nens

Per què fer música en familia?
Oferim un espai on la comunicació, el joc i la relació amb les persones adultes aportin al nen/a les condicions idònies per el seu desenvolupament físic i social.
Els nens als quals se’ls estimula el llenguatge musical aprenen més ràpid els processos del llenguatge, els matisos , la sintaxi i l’habilitat d’escolta  i tenen menys problemes de dislèxia, ja que es  la musicalitat de les paraules la  que ens condueix a la parla i més tard al significat.
Segons Stefan Koelsch,  l’èsser humà es essencialment musical. La música arriba a qualsevol funció cognitiva i afectiva del procés mental.
I Jordi Jauset ens diu que ritme i moviment estan intensament lligats perquè  impliquen les mateixes estructures cerebrals. L’audició rítmico-auditiva millora la velocitat i cadència de les passes, això implica que ajuda al nen a moure’s només escoltant el ritme.

Què fem a les sessions de música en família?
A partir d’un repertori escollit de musiques diferents tant gravades com interpretades en directe:
-Cantem cançons que formen part del seu dia a dia: Hàbits de salut, d’higiene personal, socials relació amb adults i ambels altres nens, hàbits de lleure o joc. Seqüenciació temporal. Centres d’interès.
-Ballem danses senzilles que ajuden al desenvolupament rítmic del nen, a la consciència de les diferents parts del seu cos i al seu  domini.
-Discriminen timbres i altures dels sons.
-Els pares o cuidadors del nen compateixen un moments sense les preocupacions del dia a dia.

 

 

CONTACTE

Anuncis